10 anys de «La Camarga»

10 anys de «La Camarga»
L’amic Amado Cebolla ​va recordar  a Facebook fa uns dies una efemèride que em va colpir. I és que a principis de setembre de l’any 2005 vam fer un viatge molt entranyable.
“La Camarga” fou el meu primer llargmetratge documental. Recordo amb un cert orgull que per cobrir les despeses del viatge i comprar nous equips vaig demanar el meu primer crèdit (3000€).
Allotjats a una masia de Moulès, a tocar d’Arles, durant 10 dies vam recórrer les grans finques camargueses on pagesos del Delta havien fet cap 40 anys enrera a plantar arròs. Durant el viatge, de Nimes a Salin de Giraud, de Port Sant-Louis a Saintes Maries de la Mer, vam retrobar alguns dels que s’hi van quedar i vam establir vincles amb ebrencs-camarguesos que van esdevenir ràpidament amics nostres.
No oblidaré que “La Camarga” fou la meva primera col·laboració professional amb dos grans amics, Guille Barberà i Jaume Moya, amb qui passats els anys tinc la sort de copilotar Filmsnòmades.
Amb tot, el principal record és per totes aquelles persones que ens van cedir el seu temps per capturar les seves històries. Alguns d’ells ja no hi són. A tots, mai els oblidaré.